Фондација Свети Архангели на хуманитарном базару у Мркоњићима

12.05.2024.

Радуј се, Василије Свети, похвало рода нашега!

Учешћем чланова етно-секције ОШ „Свети Василије Острошки и Тврдошки“ из Требиња на хуманитарном базару у Мркоњићима код Требиња, на празник Свeтог Василија Острошког, заокружен је први циклус радионица нашег пројекта „Српкиња“.

Заједничким активностима са ученицима и њиховим наставницима у Требињу, Фондација Свети Архангели подржава активности, усмерене на заштиту српског идентитета и нематеријалне културне баштине, кроз популаризацију Змијањског веза и покрстице. Ученици ове основне школе на хуманитарном базару излажу ручно извезене, украсне и употребне предмете, а средства прикупљена овом акцијом намењена су њиховим другарима из вишедетних породица, којима је потребна помоћ.

Подршка Фондације Свети Архангели пружена је у виду организованих радионица и консултација, обезбеђеног дела материјала и шема за рад, подршке за урамљивање дела радова. као и промовисање рада секције. Активности су реализоване уз несебичну подршку госпође Свјетлане Марковић, наше сараднице и едукатора из Бање Луке и Задужбине Кнез Мирослав Хумски из Требиња.